Om Antonietta

I middelalderbyen San Casciano dei Bagni på den italienske landsbygda bor det en kokk som heter Antonietta.

Hun lærte å lage mat av sin mor, som igjen lærte det av sin mor.


Hele livet har hun bært ved inn til ildstedet, gått til den lokale slakteren for å velge det beste kjøttstykket, laget fersk pasta av egg og hvetemel, hentet grønnsaker i hagen, kvernet tomater til saus og mørnet villsvinet som hennes mann, Giovanni, skyter hver høst.


Dag etter dag, uke etter uke har hun i det stille ivaretatt den Toscanske mattradisjon på sin måte.


Ved å lage mat til familien og til gjestene på besøk i villaene som ligger spredd i åssidene.


År etter år har hun gledet små og store med sin ekte, enkle og ærlige mat.


Ingen artikler er skrevet om henne.


Ingen priser er utdelt og ingen stjerner gitt.


De som står ved grua og går i det stille får ikke alltid den største oppmerksomheten.


Alt vi serverer her, kommer fra hennes (og hennes forfedres) kjøkken.

Antonietta på kjøkkenet
Antonietta på kjøkkenet